Taiko drum uitoefenen bij de oudste taiko academie van België

Araumi Daiko is de ambassadeur van de kunst van taiko drum. Word een meester van de taiko drum met onze taiko workshops! Zowel op weekdagen als in het weekend. Araumi Daiko is de thuishaven van onze taiko academie in Antwerpen, waar wij taiko workshops aanbieden, alsook de taiko-groepen Feniks taiko, Ikezuki, Taikidoki en Tanuki. Taiko drum is de ultieme activiteit waarbij lichaam en geest aangesproken worden. Aanstekelijke ritmes van de Japanse trommels zorgen voor een energiek maar harmonieus samenspel.

Taiko Leren

Araumi Daiko Academie

Leer taiko spelen op onze academie!
Volg les in België en Nederland of neem deel aan onze trainingen, bootcamps en masterclasses.

Taiko Optredens

Taiko groepen

Beleef taiko met de optredens van onze groepen:
Feniks Taiko
Ikezuki
Taikidoki

Bedrijfsevents

Taiko op uw evenement

Een taiko optreden of workshop of uw evenement!

Taiko Specials

Special Projects

Taiko projecten en concerten met internationale muzikanten en verschillende kunst- en muziekvormen.

Taiko drum performances

Naast taiko workshops heeft Araumi Daiko drie performancegroepen, elk onder leiding van Grete Moortgat. Als eerste persoon die een taiko school startte in België, kan men wel zeggen dat Grete de grondlegster van taiko drum in België is. Of u nu voor de eerste keer deelneemt aan een taiko workshop of al jarenlang deel uitmaakt van een performancegroep: op een professionele begeleiding kan u steeds rekenen. De drie officiële performancegroepen waarvan u deel kunt uitmaken, zijn Taikidoki, Ikezuki en Feniks Taiko.

De verschillende performancegroepen

Taikidoki is de enthousiaste studentendemonstratiegroep van Araumi Daiko. Studenten kunnen alreeds toetreden tot de Taikidoki-groep na twee jaar ervaring met de Japanse trommels op te doen aan onze academie. Uit de Taikidoki-groep kan men doorgroeien naar de Ikezuki-groep, die energieke optredens geeft op evenementen. Tot slot is er Feniks Taiko, een semiprofessionele groep die concerten geeft op internationale podia. Enkel de meest ervaren en bekwame leden zullen uit de Taikidoki-groep gekozen worden om hiervan deel te mogen uitmaken. Feniks Taiko is namelijk één van de top drie taiko-groepen van Europa! Lees hier verder over onze performancegroepen.

Obon Matsuri – Feniks Taiko

9 augustus van 20:00 - 22:30

Obon Matsuri – Feniks Taiko

10 augustus van 20:00 - 22:30

Ride Leuven

15 augustus van 11:00 - 13:30

Vliegerdagen Rijsbergen

17 augustus van 10:00 - 19:00

Meer over onze performance groepen, klik hier.

Taiko Initiaties

Kom taiko eens proberen op een van de initiatielessen.

Araumi Daiko Academie, taiko, les, leren, spelen

Taiko Initiatie – Kessel-Lo

4 september van 19:30 - 21:30

Araumi Daiko Academie, taiko, les, leren, spelen

Taiko Initiatie – Mortsel

8 september van 11:00 - 13:00

Araumi Daiko Academie, taiko, les, leren, spelen

Taiko Kidz initiatie – Mortsel

21 september van 09:30 - 10:30

Araumi Daiko Academie, taiko, les, leren, spelen

Taiko Kidz initiatie – Mortsel

28 september van 09:30 - 10:30

Open les-avond Kessel-Lo 2025

4 juni, 2025 van 19:30 - 22:00

Maar pas op, want taiko is verslavend!

Taiko Bootcamps

De volgende bootcamps zijn gepland:

Boek nu uw taiko initiatie

Kom taiko eens proberen tijdens één van de initiatielessen of workshops, zoals bijvoorbeeld de percussieworkshop, en raak vertrouwd met Japanse trommels. Maar pas op, want taiko drum is verslavend! Indien u geen ervaring heeft met taiko drum, is het zinvol om deel te nemen aan een introductieles. Zo kunt u proeven van de wonderlijke wereld van het bespelen van Japanse trommels zonder bijkomende engagementen. Heeft u reeds ervaring met taiko drum en krijgt u er geen genoeg van? Dan is onze Tanuki-groep mogelijk iets voor u. Tanuki is de term die wij gebruiken voor leerlingen van ons die ambiëren om lid te worden van onze Taikidoki-demonstratiegroep. Wij stomen onze Tanuki’s klaar voor het echte werk door hen alvast vertrouwd te maken met de ritmes, de choreografie en de groep. Een taiko initiatie kunt u evengoed overwegen als originele teambuilding voor uw bedrijf!