Taiko Concert

Feniks Taiko & Otonoha

9 september 2021 | cc de Kaekelaar, Schoten

Ticket-link onderaan de pagina

Wat gebeurt er wanneer de taiko-top van Europa en Japan hun passie bundelen?

Verwacht u niet enkel aan de diepe klanken van de taiko drum, dewelke majestueus wordt bespeeld in een mix van verschillende ritmes, maar aan een mengeling van krachtige, gevarieerde, speelstijlen, afgewisseld met de zachte klanken van de koto, en de scherpe klanken van de Japanse fluit.

Op 9 september 2021 spelen Otonoha en Feniks Taiko de pannen van het dak!!

Otonoha

Na jaren internationaal getourd te hebben met de succesrijke dans- en percusiegroep DADADADAN TENKO, besloten Kanako Otani – die opgroeide met Taiko als hartslag in moeders buik – en Akira Sakaue – die op jonge leeftijd ervoer hoe krachtig en impressionant Taiko klonk – om na het opspitsen van de groep om samen hun passie voor Taiko verder uit te dragen.

Naast taiko is Kanako ook een virtuose speelster op shamisen en japanse fluit. Zij beheerst eveneens perfect de koto (Japanse harp).

Akira beheerst niet enkel het taiko spelen, hij componeert ook zijn eigen stukken.

 

Feniks Taiko

Feniks Taiko bouwde een reputatie op als één van de top taiko-groepen van Europa en staat bekend om haar krachtige optredens met gevarieerde speelstijlen, grote muzikaliteit en een uitgebreid repertoire.

Feniks Taiko brengt taiko van het hoogste niveau en staat onder leiding van Grete Moortgat. Grete Moortgat staat ook aan het hoofd van de Araumi Daiko Academie, de eerste taiko-school in België en componeert voor taiko-groepen, ballet-ensembles en muziekacademies in binnen- en buitenland. De leden van Feniks Taiko zijn de alumni van deze academie en brengen haar meest gecompliceerde werken. 

Dat wil je niet missen!

Datum:
donderdag 9 september 2021

Tijd:
20:00 uur

Locatie:
cc de Kaekelaar
Sint-Cordulastraat 10
2900 Schoten

Tickets bestellen