Taiko Concert

Bonten & Feniks Taiko

29 maart 2019 | Zuiderpershuis Antwerpen

Logo Feniks Taiko

Helaas, de tickets zijn uitverkocht!

Wat gebeurt er waneer de taiko-top van Europa en Japan hun passie bundelen?

Verwacht u aan een rollercoaster van razendsnelle ritmes, spetterende energie en opzwepende dynamiek! Op 29 maart 2019 spelen Bonten en Feniks Taiko de pannen van het dak van Het Zuiderpershuis in Antwerpen. 

De leiders van beide groepen, Masataka Kobayashi en Grete Moortgat, delen hun passie en visie voor muziek en taiko. Het is hun ambitie om taiko uit de niche van de wereldmuziek te halen en een volwaardige plaats te geven op de internationale muziekscène. Vanuit dit streven werkten beide taiko-leiders reeds verschillende malen samen met een brede waaier aan kunstvormen en toonden zo talloze malen de veelzijdigheid en muzikaliteit van taiko. 

Vanuit deze visie leiden zij hun studenten op tot dynamische, virtuose, flexibele taiko-muzikanten. In dit concert tonen zij de alumni van hun academie en gaan ze terug naar de essentie. Zij zullen u taiko tonen in haar puurste vorm; denderende ritmes, strakke choreografiën en zwetende lijven! 

Een concert dat je niet wilt missen!

Bonten

Bonten, een toonaangevende taiko-groep uit Tokyo, staat onder leiding van Masataka Kobayashi. Bonten’s performances staan bekend om hun tomeloze energie, hun sierlijke choreografie en hun razendsnelle ritmes. Hun repertoire staat synoniem voor muzikaliteit en technische moeilijkheid van het allerhoogste niveau. Zij combineren de discipline van de taiko-traditie met baanbrekende en grensoverschrijdende projecten. 

Grete Moortgat is sinds 2014 erelid van deze groep en deelde al verscheidene malen het podium met hen in Japan. Vanaf het prille begin van hun samenwerking is het de grote wens van Grete Moortgat om het Europese publiek te laten genieten van deze bijzondere taikogroep. 

Feniks Taiko

Feniks Taiko bouwde een reputatie op als één van de top taiko-groepen van Europa en staat bekend om haar krachtige optredens met gevarieerde speelstijlen, grote muzikaliteit en een uitgebreid repertoire.

Feniks Taiko brengt taiko van het hoogste niveau en staat onder leiding van Grete Moortgat. Grete Moortgat staat ook aan het hoofd van de Araumi Daiko Academie, de eerste taiko-school in België en componeert voor taiko-groepen, ballet-ensembles en muziekacademies in binnen- en buitenland. De leden van Feniks Taiko zijn de alumni van deze academie en brengen haar meest gecompliceerde werken. 

Dat wil je niet missen!

Datum:
vrijdag 29 maart 2019

Tijd:
19:30 uur

Locatie:
Zuiderpershuis
Timmerwerfstraat 40
Antwerpen

Dit concert is uitverkocht!

Wilt u op de reservelijst voor eventuele afvallers?
Stuur een mailtje naar bea@araumidaiko.com.

Bonten is ook te bewonderen in de voorstelling Kojiki.
Kojiki verteld het verhaal van de goden van Japan en is een samenwerking tussen Bonten en Chieko Kojima van KODO.

Het is een bijzonder theatraal concert met taiko en Japanse dans. Naast Bonten en Chieko Kojima zullen spelers van Feniks Taiko ook te zien zijn in deze voorstelling.

De voorstelling is te zien op 31 maart 2019, in de Japanse Tuin in Hasselt. De deuren van de Japanse Tuin gaan die dag weer open na de wintersluiting. Overdag zijn er diverse workshops en om 17:30 start het theaterconcert. Tickets hiervoor zijn bij de Japanse Tuin te verkrijgen waar je tevens meer informatie vind over de voorstelling.

Tickets voor het Taiko Concert in Antwerpen zijn niet meer te verkrijgen, dit concert is uitverkocht.